Mijn droomhuis(je): de Qabin

Er staat een mapje op mijn bureaublad, genaamd ”droomhuis”, met daarin foto’s van de Qabin van eigenaren Arno en Paulien van designbureau Qoncepts…

Halverwege Deventer en Holten, aan de rand van een eigen bos, staat een bijzonder ontwerp van designbureau Qoncepts. Ze creëerden een strak en minimalistisch vormgegeven prefab vakantiehuisje van onbehandeld hout, met terras. Het huisje biedt luxe en comfort, een zitkuil met houtkachel, een badkamer met regendouche, en voldoende ruimte voor vier personen. Door de grote glazen schuifpui halen ze de natuur zoveel mogelijk naar binnen.

Qabins

_QA10043

Dit is het prototype van een door Qoncepts ontworpen pre-fab cabin dat je het hele jaar door kunt gebruiken als woonhuis, vakantiehuis of kantoor. Door het gebruik van prachtige, natuurlijke en onderhoudsvriendelijke materialen zoals onbehandeld Larch voor de gevels, Oregon Pine voor kozijnen en ruwe staal, geeft het huisje je een gevoel van warmte. Door de slimme indeling in combinatie met grote ramen voelt de Qabin aangenaam ruim.

De Qabin heeft 5 slaapplaatsen, een woonkamer annex keuken en een badkamer. De Qabin is gebouwd in twee pre-fab onderdelen die met een vrachtwagen vervoerd kunnen worden. Het duurt slechts een dag om de Qabin op het terrein te installeren. Door het gebruik van een eenvoudige schroef wordt het huisje boven het maaiveld geplaatst, dat kan op vrijwel ieder terrein. Een Qabin wordt geleverd met ingebouwde slaapkamers met Auping bedbodem, een eenvoudige keuken en badkamer, verwarming en elektrische installaties. Je hebt een complete cabin vanaf 75.000 Euro excl BTW. Voor meer informatie over de prijs en tekeningen kun je kijken op de Qabins.

Het lijkt mij heerlijk om binnenkort  een paar nachtjes te logeren in dit heerlijke huisje om de 42 m2 te ervaren! Je kan de Qabin namelijk huren vanaf 125.- per nacht en vanaf 450.- per week. Dat kan via Hemelzicht.

_QA10051
_QA10039
_QA10014
_QA10094
_QA10018
_QA10192

Foto’s Annelore Photography

Comments are closed.